Talajvízszivárgás a Gellért téren

Szeretnék további friss híreket kapni!

A néhány centiméteres felszíni süllyedés és a talajvízszivárgás minden mélyépítési munka természetes velejárója. Ennek az állomásbelsőben alig vannak látható jelei, a munkálatok felgyorsításával lecsillapodott, de most is folyamatos kísérőjelenség.

Az alagutakból mintegy 7,6 kilométer készült el. A déli pajzs március első felében törhet be a Szent Gellért téri állomásra, az északi már januárban megérkezett. A pajzsok behúzása az állomásba azonban csak a belső falazatépítési munkálatok befejezését követően történhet meg, a teljes körű tervezést és kivitelezést vállalt állomásépítőnek kötelessége ugyanis gondoskodni a munkálatok által érintett környezet maximális biztonságáról.

A felszíni épületek állagmegóvása és az állomásba szivárgó talajvíz ?elzárása? - azaz a további hatások csökkentése - érdekében a DBR még tavaly októberben utasította a mérnökön keresztül a Szent Gellért téri állomást kivitelező BAMCO Kkt.-t az állomás és a hozzá kapcsolódó peronalagutak belső falazatépítésének mielőbbi befejezésére még a pajzsok áthúzása előtt. Itt tehát még zajlik a három rétegű falazat utolsó, belső héjának az építése - a felszínmozgás, illetve a talajvízszivárgás ennek köszönhetően időközben lecsillapodott, konszolidálódott.

A belső falazatépítés várhatóan március végén, április elején fejeződik be, a kivitelező ezt követően tolhatja majd be a pajzsokat az állomásba. Az ilyenkor szokásos néhány hetes karbantartást követően kezdődhet majd meg a Duna alatti alagútépítés, ami előreláthatólag négy-hat hétig fog tartani.

Várjuk a TE véleményedet is!

forrás: metro4.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.