Mi lesz a Budai Skála helyén…

Szeretnék további friss híreket kapni!

Visszatekintés:

A Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruház 1976. április 3-án nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Budapesten, a XI. kerületben. Az áruház a hiánygazdaság idején üde színfolt volt a kiskereskedelem terén. A nagyáruházat létrehozó Demján Sándor merőben új filozófia alapján alakította ki és vezette a vállalatot. A köznyelvben csak "budai Skála"-ként emlegették.

A Skála sikertörténetének végeszakadtával a Skála Budapest Nagyáruházat 2005-ben eladták, az ingatlant az ING vette meg. Az adásvételi szerződés értelmében 2007-ig a régi épületet fenn kellett tartani. 2007. augusztus 7-én ünnepélyes keretek között kezdték el bontani a budai Skálát.

A jelen és a jövő:

Várhatóan novemberben adják át Budapest XI. kerületének központjában, a Budai Skála helyén az "Allee" elnevezésű bevásárló- és irodaközpontot - mondta Maarten de Jong, a fejlesztő ING Real Estate pénzügyi igazgatója az épület bokrétaünnepségén csütörtökön.

Az Allee 46.000 négyzetméter bevásárló- és szabadidős területet, 7.000 négyzetméter "A" kategóriás irodaterületet, illetve a közel 90 lakásból álló Simplon Udvart foglalja magában, a teljes befektetés értéke 200 millió euró.

A kereskedelmi egységek háromnegyede, míg a lakások 80 százaléka már bérlőre, illetve vevőre talált - mondta Maarten de Jong. Az irodák bérbe adását most kezdik el, de már számos megkeresés van - mondta el Baross Pál, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. Az irodák bérleti díja 13-14 euró, a kereskedelmi egységeké 28-30 euró között lesz havonta négyzetméterenként. A Simplon udvar 35-130 négyzetméter közötti lakásainak értékesítője az Otthon Centrum, a lakásokat 500.000 és 520.000 forint közötti négyzetméteráron árulják.

A fejlesztés miatt módosul a környék közlekedése is: a felszíni forgalom enyhítésére a fejlesztő alagutat hoz létre a Bercsényi utca alatt, a Kőrösy utcát pedig sétálóutcává alakítják át, és közparkot hoznak létre. A jelenlegi gazdasági környezetben nagy sikernek számít, hogy időben, késés nélkül haladnak az építkezéssel, hiszen nem sok fejlesztésről hallható mostanában, amelyet nem halasztanak el - mondta Baross Pál.

forrás: MTI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.