Mobiltelefon feltöltő kártyás csalók!

Szeretnék további friss híreket kapni!

Újbuda rendőrkapitányának tájékoztatása szerint, az elmúlt időszakban egyre több esetben követnek el ismert és ismeretlen tettesek csalásokat mobiltelefon feltöltőkártyákkal kapcsolatban.

A kapitány levele itt olvasható.

T á j é k o z t a t ó :

Mobiltelefon feltöltő kártyákkal elkövetett csalásokról

Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy az elmúlt időszakban egyre több esetben követnek el ismert és ismeretlen tettesek csalásokat mobiltelefon feltöltőkártyákkal kapcsolatban.

Ismeretlen személyek valamilyen cég nevében felhívják a sértetteket és tájékoztatják őket, hogy egy olyan sorsoláson, ahol nem neveztek, jelentős összeget nyertek.

Ezen összeg felvételének a feltétele, hogy vesznek egy mobiltelefonhoz tartozó feltöltőkártyát, majd annak az adatait a fél óra múlva érkező visszahívásnál be kell diktálni, és ezt követően jutnak a nyereményhez.

Ekkor a sértettek vesznek egy feltöltőkártyát, a később telefonáló csalónak bediktálják az adatokat, akik ezt a saját maguk által használt telefonokra töltik fel és természetesen semmiféle nyereményt nem kapnak a felhívott személyek.

Ilyen jellegű nyereményjáték nincsen. Ez CSALÁS!

Kérem, hogy amennyiben ilyen telefonhívást kapnak, akkor minden esetben soron kívül értesítsék a rendőrséget, akik a büntetőeljárást megindítják.

T i s z t e l e t t e l :

dr. Balázs Norbert

alezredes

mb. kapitányságvezető


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.