Kevesebb rendőr – több bűncselekmény Újbudán

Balázs Norbert, Újbuda rendőrkapitánya megtartotta éves beszámolóját, ahol elmondta, hogy a kerületben az elmúlt évben növekedett a betöréses lopások, a gépkocsilopások és a gépkocsifeltörések száma. Beszélt a szervezet működésével kapcsolatos nehézségekről is, de kifejezte, hogy bízik az Újbuda – Új rend program lendületében.

Csökkent a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök száma, mivel sok kolléga ment el vidékre, ahonnan származik, mások nyugállományba vonultak a kedvező szabályoknak köszönhetően, megint mások központi szerveknél, illetve a minisztériumban folytatják a munkát – mondta a kapitány.

Ezzel együtt nőtt a bűncselekmény elkövetése közben tetten ért bűnelkövetők száma, illetve a felderített ismeretlen tettesek aránya is viszonylag magas volt. Nehézséget okozott, hogy az egyenruhás kollégák az elmúlt évben közel 12 100 órát töltöttek más kerületben rendezvénybiztosítással, bár ennek jelentős részét túlórában tették. Újbuda rendőrkapitánya köszönetet mondott az önkormányzat anyagi támogatásáért, a kerületi média figyelméért, illetve az újbudai polgárőrök hatékony munkájáért, amivel segítették a rendőrök

közterület-felügyeleti munkáját, a Közbiztonságért Alapítvány segítségéért. De elsősorban kollégáinak mondott köszönetet példamutató, eredményes munkájukért.

Az Újbuda – Új rend program lényege, hogy többletforrás bevonásával orvosolhatóbbá váljanak az olyan lakosság által is fontosnak tartott problémák, mint a közterületek biztonsága, tisztasága vagy a hajléktalan kérdés. A kitartó együttműködés tehát közös érdekünk – tette hozzá a polgármester. A program keretében a kerületi rendőrségi állomány megerősítése és a felszereltség javítása is cél, amelyhez az újbudai rendőrök továbbra is számíthatnak.

A megszorító intézkedések következtében a BRFK 10 milliárd forinttal kevesebb támogatáshoz jut az előző évhez képest.

forrás: ujbuda.hu