Sikeres próbapiacok a hétvégén Őrmezőn és Gazdagréten

Szeretnék további friss híreket kapni!

Volna igény Őrmezőn és Gazdagréten állandó piacra, ahol közvetlenül a termelőktől lehetne vásárolni - derült ki szombaton, a két városrészben szervezett mobilpiacokon. A kerületi Fidesz és a termelők közös akcióján volt nyírségi almapaprika, olcsó krumpli és alma, de a környékbéliek kilószám vitték a banánt és a narancsot is.

Nem volt meglepő, hogy a hatvan forintos krumplit és almát, vagy a nyolcvanöt forintos hagymát már reggel korán várták a helyiek. Két helyszínre szállítotak a kedvező árú zöldségekből. Téglásról vegyes csalamádét, céklát, paprikát, Nógrádból almát, Érsekvadkertről krumplit szállítóttak az akcióban részt vevők. Nem vol véletlen a helyszínválasztás, hiszen sem Őrmezőn, sem a húszezres lakosú Gazdagréti lakótelepen sincs piac.

Egy állandó gazdagréti piacra már van elképzelés - mondta el Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője. László atya egyik telke alkalmas volna a célra, ráadásul a termelők áruval járulhatnának hozzá a z egyház karitatív tevékenységéhez. A frakcióvezető hozzátette, még idén felveszik a kapcsolatot ez ügyben László atyával. A szombatihoz hasonló mobilpiacok megszervezésében pedig, egy végleges megoldás megtalálásáig továbbra is közreműködnek.

A tervek szerint havonta egy alkalommal juthatnának a kerületiek zöldséghez, gyümölcshöz - jóval az egyébként megszokott piaci ár alatt.

forrás: ujbuda.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.