Advent a várakozás ideje… Újbudán is.

Szeretnék további friss híreket kapni!

Ádvent első vasárnapjával kezdődik az egyházi esztendő. A soron következő négy hét egyben a várakozás időszaka is, a lelki felkészülés ideje karácsonyra, Jézus születésére.

2008. november 30. - december 21.

Az ádvent a latin Adventus Domini, az Úr eljövetele kifejezésből származik. A hagyományt valószínűleg - a római liturgiától eltérő - gallikán szertartásrend honosította meg a 4. században: a hívők vízkeresztkor keresztelkedtek, a megelőző három hét pedig a felkészülésről szólt.

Az 5. században az ádventi időszak karácsony elé került, kezdetben hat héten át tartott, majd később a négy hétre csökkent. Számos keresztény ünnephez hasonlóan advent kezdete minden évben más időpontra esik.

Valószínüleg nem mondok el nagy titkot, hogy ez a 4 hét egyben a rohangálás időszaka is. Minden kedves családtagunknak, illetve barátunknak, barátnőnknek meg kell találnunk a megfelelő ajándékot, amivel nagy örömet szerezhetünk.

Ez nem feltétlen egy drága cucc. Lehet, hogy a saját magunk által készített dolgoknak sokkal jobban örülnek, mintha vennénk egy sok pénzbe került terméket. Éppen ezért azt mondanám / írnám, hogy mindenki gondolja át alaposan, hogy a másik minek is örülne, mire van szüksége, és tényleg valóban kellhet-e neki az a drága holmi.

Talán ide illik az a mondás, hogy: "a kevesebb néha több".

Mindenkinek Nagyon Kellemes Ünnepeket kívánunk!

További linkek:

- Karácsonyi idézetek

- Mézeskalács recept

Te mivel készülsz a karácsonyra? Ha van valami jó ötleted, kérlek írd le Nekünk!

forrás: unnep.eu

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.