Újbudai óvodások az állatkertben

Szeretnék további friss híreket kapni!

Egy napra újbudai óvodások vették birtokba az Állatkertet, okosodtak, versenyeztek, énekeltek. Az Állatok Világnapján Fodor Vince Újbuda alpolgármestere látta vendégül a gyerekeket, akik a gazdag program mellett kis ajándékokat is kaptak a házigazdáktól.

Több mint száz óvodás kirándult október első péntekjén a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A program első sorban a gyerekek állatvilággal kapcsolatos ismereteit hivatott gazdagí­tani, de ezt a kicsik a rengeteg érdekes bemutatón és a játékos vetélkedőkön keresztül valódi szórakozásként éltek meg. Szinte maguk az állatok is rácsodálkoztak a sok kis apróságra, akik igazi szeretettel és érdeklődéssel figyelték őket.

A Barlangteremben Huzella Péter Állati zene-bona cí­mĹą mĹąsora mellett az ovisok előzetes rajz-, és kollázspályázaton elkészí­tett mĹąveit is kiállí­tották.

Az Állatok Világnapját 1931-ben Olaszországban hí­vták életre, eredetileg azért, hogy megállí­tsák a vadon élő állatok pusztulását. Később filozófiája átalakult, a változó világhoz alkalmazkodva, minden állat védelmét felvállalta. Ma már egyre inkább a velünk élő állatok kerülnek a középpontba. Eredeti időpontja október 4-e, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. A rendalapí­tó Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

Az Állatok Világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segí­tőtársként és barátként gazdagí­tják mindennapjainkat. Nem véletlen, hogy gyakorta gyermekprogramok adják az események jelentős részét, hiszen az állatok gyermeki szeretete és tisztelete lehet garancia az élővilág pusztulásának megfékezésére.

forrás: ujbuda.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.