Mekkora területet foglal el a Rió és a Zöld Pardon a közterületből?

Ahogy az index hí­rportál is í­rt róla korábban () A két cí­mben emlí­tett szórakozóhely 1500-1500nm-ert bérel a közterületből. Kí­váncsi voltam, hogy mennyi is az annyi, ezért a googlemaps segí­tségével megpróbáltam megbecsülni a valós terület nagyságát.

Természetesen kevés olyan dologhoz lehet viszonyí­tani, aminek a mérete megkérdőjelezhetetlenül hivatalos, de azért én találtam megfelelő objektumot. Az FTC labdarúgó pályájának mérete a játéktéré, ami a füvesí­tett rész 112*67.5 m tehát mintegy 7500nm. A feltöltött képen jól látszik, hogy a két szórakozóhely nagysága, még ennél is sokkal nagyobb.

A képen látható bal oldalon a Petőfi hí­d budai hí­dfője, és a lila körvonallal a két szórakozóhely van megjelölve. sárga körvonallal a ferencvárosi stadion játéktere látható darabokban. A sárga terült a fent í­rt 7500nm-nél is sokkal nagyobb. A jobb oldalon látható az FTC stadion. sárga körvonallal a játéktér van megjelölve. A lila körvonal a szorakozóhelyeknek megfelelő méretĹą területet jelöl.

Jól láthatóan sokkal nagyobbak, mint a játéktér, ami 7560nm.

[Beküldte Xeviosoo]