Elcserélték a kelenföldi városközpontot a III. kerületi Bogdáni úti ingatlanért.

A kelenföldi városközpont legalább annyira fontos csomópont Újbudán, mint akár a Gellért tér, akár a Bartók Béla út, ezért a kerület vezetőinek mindent el kell követniük azért, hogy az itt élőket kiszolgáló modern és barátságos komplexum kerüljön a lerobbant épületegyüttes helyére.

Ezt Molnár Gyula polgármester mondta annak kapcsán, hogy a Fővárosi KözgyĹąlés úgy döntött, ezt a területet magánkézbe adja egy óbudai buszvégállomásért cserébe. Molnár Gyula a kereskedelmi épület földszintjén tartott, eredetileg újságí­róknak szánt tájékoztatójára kisebb tömeg is kí­váncsi volt, a környékbeliek ugyanis régóta találgatják, vajon miként alakul a majd harminc éves, korabeli bevásárlóközpont sorsa.

Újbuda régóta szerette volna a fővárosi tulajdonú, kilencezer négyzetméteres ingatlant megvenni, de az eddigi tárgyalások nem hoztak sikert. Legutóbbi ülésükön a fővárosi képviselők viszont megszavazták, hogy a kelenföldi városközpontot, leszámí­tva az újbudai tulajdonú kétezer négyzetmétert, az Estivo Kft. kapja meg, cserébe a főváros számára fontosabb, III. kerületi Bogdáni úti ingatlanért. A döntést a polgármester nem í­téli el, viszont mivel kulcsfontosságú újbudai területről van szó, annak átalakí­tásakor a kerület érdekeit a legmesszebb menőkig szeretné érvényesí­teni.

Ha az ingatlancseréről szóló szerződést már nem lehet megakadályozni, akkor akár azt a megoldást is elképzelhetőnek tartja Molnár Gyula, hogy az 526 millió forintra értékelt ingatlanért 560 millió forintot fizessen a kerület az új tulajdonosnak, az Estivo Kft-nek.

A legfontosabb, hogy a metróállomás átadásakor korszerĹą szolgáltatásokat nyújtó, valódi, Újbudához és annak egyik központi helyéhez méltó épület és környezet fogadja a kerületben élőket és az ideérkezőket.

A polgármester az érintettekkel további tárgyalásokat kezdeményez.

forrás: ujbuda.hu