Válsághelyzet helyett iskolaszépí­tési akció a Farkasrétiben

Szeretnék további friss híreket kapni!

Több millió forintnyi értéket fektettek be a farkasrétis szülők a gyerekek oktatási körülményeinek javí­tásába. 300 felnőtt és gyerek dolgozott szombaton az osztálytermek, az udvar, játszótér és a homlokzat felújí­tásán. Az SZMK által kezdeményezett és szervezett akció látványos eredményekkel és bográcsozással zárult. Az SZMK meghirdette „az Év Pedagógusa” dí­jat, amelyet a szülők szavazatai alapján minden évben három tanár vehet majd át az évzárón.

A téli hónapok küzdelmei csapatot kovácsoltak a farkasrétis szülőkből és a tanárokból. Ennek egyik látványos eredménye a most szombaton megrendezett iskolaszépí­tés és piknik, „Jót tenni és jót enni” cí­men. Az akció a reméltnél is nagyobb siker volt - és még látványosabb eredmény! 150 felnőtt és ugyan ennyi gyerek dolgozott, a nagy meleg ellenére. A szülők által osztályonként fizetett anyagok ára 500ezer Ft felett volt, és a munka, amit befektettek gyermekük körülményeinek javí­tásába, több mint 750 óra.

A leglátványosabb talán az udvar lett, ahol közösen épí­tettünk padokat, betonoztunk, korlátot épí­tettünk (hogy végre használhassák a kis játszóteret a gyerekek), főtt több bográcsnyi gulyás, virágokat ültettünk, a gyerekek pedig a kisépület falát dí­szí­tették saját alkotásaikkal. Volt olyan osztály, ahol laminált padlót tettek a linóleumra, több osztályban festettek, tapétáztak, szinte mindenhol átültették a virágokat, nagytakarí­tásra került a sor. A 7/a. a háztartási teremben izzadt a palacsinta-, goffri- és melegszendvics-sütésben. Az ingyen-ebédhez az iskola alapí­tványa vásárolta a hozzávalókat. A könyvtár számára sikeres könyvgyĹąjtést szervezett az SZMK ugyanerre a napra. Az iskola biztosí­totta az épí­tőanyagok egy részét, valamint a konyhás nénik, takarí­tók túlóradí­ját. A Farkasrétis szülők és tanárok ismét megmutatták, hogy készek összefogni az iskoláért. Akik ott voltunk, egyetértettünk abban, hogy ebből érdemes hagyományt teremteni minden évben.

forrás: HegedĹąs Dóra SZMK alelnök

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.