Ünnepélyes alapkőletétel Kőérberek – Tóvárosban.

Újbuda Tóváros II. ütemének ünepélyes alapkőletétele

2008. június 25-én sajtótájékoztatóval egybekötött, ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan is elkezdődött a Budapest, XI. kerületének – Kőérberek városrész – impozáns ingatlanfejlesztése, az Újbuda Tóváros II. üteme.

Az eseményen beszédet mondott Molnár Gyula, Újbuda polgármesetere, aki kiemelte: „Négy éve az első alapkőletételen azt mondtam, hogy – az akkor még – Kőérberek – Tóváros lesz Újbuda 13. városrésze, és most a második ütem elindulásakor a mára már Újbuda – Tóváros névre hallgató lakóingatlanfejlesztés kerületünk egyik meghatározó részévé vált. Újbuda vonzó célpont a lakásbefektetőknek, hiszen minden évben több száz új lakás épül kerületünkben. Sok helyen elmondtam, hogy a kerületi lakásberuházásoknál kiemelkedő célunk, hogy változatos méretĹą lakások épüljenek, azaz nagyobb, több gyereket nevelő családoknak is szolgáljon új otthonául kerületünk. Ennek a célnak Újbuda megfelel. Integrálódjon a város szövetébe, ez is megvalósul, hiszen a tóvárosi beruházás különlegessége, hogy megtartotta a környezeti sajátosságokat, valamint a lakások mellé egy új sportközpont is felépült, amely komoly részt vállal a kerület sportéletében. Mivel ez már a beruházás második szakasza, látjuk a kész házakat, az itt élőket, lehet elképzelésünk arról, hogy milyen lesz a második szakasz, hogy épül tovább Újbuda legfiatalabb városrésze. Szeretném a már itt élőket, és a majdan ide költözőket elsőként köszönteni.”

A II. ütem fővállalkozója és generálkivitelezője a Magyarországon és külföldön egyaránt számtalan épí­tészeti dí­jjal – többek között Prix d’ Excellence dí­j (2001, 2006), Épí­tészeti Ní­vódí­j (2007) – kitüntetett Arcadom Épí­tőipari Zrt. lesz. Az Arcadom Zrt. jelenleg 25 projekten dolgozik Közép-Kelet-Európában. Számos sikeres magyarországi projekt után mára a cégcsoport regionálissá vált és ingatlanfejlesztői, generálkivitelezői és fővállalkozói tevékenységét kiterjesztette a régióban.

A MAC Kft.-t – az Arcadom Zrt. projekt társaságaként – 2001-ben alapí­tották azzal a céllal, hogy megvalósí­tsa ezt a közel 1600 lakásos, egyedülálló ingatlanfejlesztési projektet Újbuda szí­vében, amelynek I. ütemében már elkészült 315 lakás, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb sportközpontja, valamint a lakóépületeket kiszolgáló kereskedelmi- és energia központ.

„Az Arcadom Zrt., mint a Magyarországi épí­tőipari piac egyik legnagyobb, és a régióban is aktí­v jelenlétet tanúsí­tó vállalat számtalan különleges és nagy volumenĹą projekt kivitelezésében vett részt. A MĹąvészetek Palotájára és a Nemzeti Szí­nházra kiemelkedően büszkék vagyunk. Referenciáink szí­nes palettáját a magas minőség jellemzi. Kiemelkedően büszkék vagyunk erre a komplexumra is, hiszen az ingatlanfejlesztéssel, hagyományos épí­tőipari tevékenységi körünk is bővült. Az itt megépült Sport és szabadidőközpont, valamint az I. ütemben átadott lakások referencia értéke is óriási. Külföldi partnereink Oroszországból, Szerbiából, Montenegróból érkeznek ide, és úgy távoznak, hogy ők is egy pont ilyet szeretnének otthon.” – Ismertette beszédében Pálovits Károly, az Arcadom Zrt. stratégiai-és fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A II. ütemben 8, egyenként liftes házban megvalósuló további 251 db légkondicionált, zöldövezeti lakás, 135 db garázs-tároló, 95 db garázs és 32 db tároló kerül kialakí­tásra. A minőségi anyagokból készülő lakásbelsők, burkolatok a vevők által alakí­thatóak, sőt a kulcsrakész lakások esetében ajándék beépí­tett konyhabútor és a fürdőszobák szí­nvilága is a lakók egyedi í­zlése alapján választható meg. A fejlesztő a piaci igényeket, valamint az első ütem tapasztalatait kamatoztatva olyan lakáskí­nálattal jelenik meg a budapesti újlakás piacon, amelyben mindenki megtalálhatja a számára megfelelő otthont, legyen az egy 40 nm-es, másfél szobás stúdiólakás, vagy 117 nm-es négyszobás, tetőteraszos penthouse apartman.

Vavra András, mint a II. ütem megvalósí­tására létrehozott Újbuda Tóváros Kft. ügyvezető igazgatója, a következőképpen látja a II. ütem épí­tészeti koncepcióját: „A cégcsoport külföldi lakásértékesí­tési, valamint az I. épí­tési ütem tapasztalatai alapján a II. ütemben megpróbálunk egy újfajta lakásértékesí­tési módszert meghonosí­tani. Azt tapasztaltuk, hogy bármilyen praktikus is egy lakás alaprajza, az épí­tész-tervezők bármennyire is megpróbálják a Vevő helyébe képzelni magukat, bármennyire próbáljuk mi magunk is a piackutatás során a vevői igényeket feltárni, megtudni mi is a „trendi”, minden vevő más és más, másképp éli a mindennapi életét, és ennek során felmerülnek bennük olyan egyedi ötletek, amelyeket egy újépí­tésĹą lakásban meg szeretnének valósí­tani. A II. ütemben ezért megpróbáltunk olyan helyzetet teremteni, amelyben a vevő részére sokkal nagyobb szabadságot biztosí­tunk a befejező munkálatok során mind alaprajzi kialakí­tásban, mind pedig a burkolatok, szaniterek, szerelvények kiválasztásában. Ezért a lakások ún. „emeltszintĹą-szerkezetkész” állapotban vásárolhatóak meg, amellyel a fejlesztő az egyedi elképzelésekkel rendelkező ügyfelek számára is megadja a lehetőséget a teljesen egyedi lakáskialakí­tásra. Természetesen minden feltételt biztosí­tunk Vevőink számára a befejező munkák zökkenőmentes elvégzéséhez.”

A résztvevők a beszédek után elhelyezték a II. ütem alapkövét szimbolizáló kapszulába a II. ütemről szóló jogerős épí­tési engedélyt, az emléklapot, a sajtónyilatkozatot, valamint napi sajtót és némi aprópénzt. A II. ütem átadása 2009. III.-IV. negyedév.

[Beküldte Macilaci1000]