Újbudáé lehet a Móricz Zsigmond körtéri gomba

Szeretnék további friss híreket kapni!

A Móricz Zsigmond körtéren lévő, mĹąemléki védettségĹą gomba alakú épület elcserélését támogatta a XI. kerülettel egy másik ingatlanra kedden a Főpolgármesteri Kabinet - közölte a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Nyáry Krisztián elmondta, hogy az ingatlancserével rendeződhet az épület sorsa, amit a kerület felújí­tana. Korábban a rendezetlen tulajdoni viszonyok hátráltatták az ingatlan felújí­tását - tette hozzá.

A kabinet elé benyújtott hivatali javaslat szerint a "gombát" a XI. kerületi Nagyszőlős-Hamzsabégi utcák között található telepre cserélnék, amelyen benzinkút is található. A telep gyakorlatilag két BKV-ingatlan között helyezkedik el, elválasztva azokat egymástól. A hivatali javaslat ezért a fővárosi önkormányzat elsőrendĹą érdekének tartja, hogy megszerezze ezt a telepet, amelyet azután a BKV tulajdonába apportálnának.

Az ingatlancseréről a végső döntést csütörtökön mondja ki a Fővárosi KözgyĹąlés. A testület elé benyújtott javaslat rögzí­ti azt is, hogy a fővárosi önkormányzat vagyonkezelő társaságának értékbecslése alapján a gomba formájú épület forgalmi értéke 63,2 millió forint, a kerületi telepé pedig 62,9 millió forint.

forrás: index.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.