Új játszótér Albertfalván

Már fogadja a gyermekeket a Fegyvernek utcai új játszótér, amely az önkormányzat öt évvel ezelőtt megkezdett játszótérprogramja részeként készült el. A 35 millió forintból létesí­tett játszóteret a Főkert Zrt. épí­tette, őrzéséről az Újbuda XI. Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kht. gondoskodik.

Az ünnepélyes átadón a játszótér tervezésében, kivitelezésében együttmĹąködő cégek munkatársai mellett a tér használói, a gyermekek és szüleik is jelen voltak.

Lakos Imre alpolgármester beszédében hangsúlyozta, Újbudán folytatódik az egész országban egyedülálló, a játszóterek felújí­tását, korszerĹąsí­tését és új játszóterek épí­tését tartalmazó program, amelyet öt évvel ezelőtt hirdettek meg.

Az EU normák szerinti felújí­tásokon már túl vannak, folyamatosan tervezik az újakat. Hozzátette, az idén összesen 300 millió forintos kerületi forrás és az évről-évre elkülöní­tett keret felhasználása után néhány éven belül minden újbudai városrésznek lesz központi, kulturált, jól felszerelt játszótere, és minden család talál lakhelye közelében legalább egy ilyen szabadidős teret.

A tapasztalatok alapján a most elkészült játszótérhez hasonlóan a korábbiakat is bekerí­tik azért, hogy a hinták, mászókák, játszószerek és a biztonságos gumiburkolatok rongálását megakadályozzák. Az új növényekkel és sétaterekkel tarkí­tott Fegyvernek utcai játszótér több korosztálynak épült, egyes részeit úgy választották el egymástól, hogy a 3 és 10 év közötti gyermekek egy térben, mégis egymástól zavartalanul játszhassanak. A játszóterek takarí­tásáról az önkormányzat gondoskodik, ám Lakos Imre reményét fejezte ki, hogy a szülők maguk is hozzájárulnak majd a tisztaság megőrzéséhez, a parkos játszótér rendben tartásához.

Az alpolgármester elmondta, reméli, hogy a zárszámadás elfogadása után felszabaduló összegből el tudnak különí­teni fedezetet a 3 éves iskolai-óvodai sportudvar programra is. Az alpolgármester által szorgalmazott program szerint ugyanis az egyes intézmények udvarai és belső játszóterei felújí­tása, korszerĹąsí­tése igen időszerĹą.

Ezek, a sportolást és pihenést egyaránt lehetővé tevő, óvodai és iskolai terek ismét alkalmassá tehetők arra, hogy kulturált közösségi terekként mĹąködjenek.

A frissen átadott és birtokba is vett Fegyvernek utcai játszótéren már az ünnepség alatt haladéktalanul beindult az élet. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a Bükköny és a Cseperedő óvoda kicsinyeinek ünnepi mĹąsorát, de még inkább az átadást követő lufieregetést és a Főkert Zrt. munkatársaitól ajándékba kapott “ünnepi” csokoládék í­zét. Nem kellett nekik kétszer mondani: “tiétek a tér, játszatok!”

forrás:ujbuda.hu