Tündi, a kispanda Újbuda kedvence.

Szeretnék további friss híreket kapni!

Tünde az első olyan lakója a Budapesti állatkertnek, akit egy önkormányzat fogadott örökbe.

Tündét a kerületi diákok szavazatai alapján választották ki, illetve rajzpályázati s kapcsolódott az „Újbuda Kedvence” választáshoz.

Molnár Gyula polgármester úr az örökbefogadó okiratot jelképesen továbbadta a rajzpályázat nyerteseinek, azaz az újbudai diákok képviselőinek.

A nyertesek között volt az Alsóhegy utcai Óvoda - Sárga Középső csoportja, a Kelenvölgyi utcai Általános Iskola 4.a osztálya, valamint a Bárdos Lajos Általános 6.z osztálya.

Különdí­jat kaptak a Budai Sport Általános Iskola 4.b és Montágh Imre Általános Iskola diákjai.

A dí­játadásban Újbudán élő Ada, a Viva mĹąsorvezetője segédkezett, aki két ikergyermekével érkezett az Állatkertbe. Véletlen egybeesés, hogy Ada és Molnár Gyula Újbuda polgármestere időbeli eltéréssel a Bárdos Lajos - anno Baranyai úti - Általános Iskolába járt. A Bárdos Lajos Általános Iskola diákjaival csoportkép is készült.

Újbuda kedvencére áprilisban lehetett szavazni, amikor minden iskolába és óvodába kiküldték azokat a szavazószelvényeket, melyen az állatkert 11 állata közül 3-ra szavazhattak a gyerekek.

Közel 360 iskolai osztály és óvodai csoport szavazott, valamint 170 interneten szavazat érkezett az interneten keresztül. A szavazás végeredményeképp a legnépszerĹąbb állat a kispanda lett, amely a mudi-t (magyar kutyafajta) és a hóbagolyt előzte meg.

Molnár Gyula az ünnepségen elmondta, hogy „Terveink között szerepel az állatkerttel való további együttmĹąködés: ezzel nem csupán a kerületben élő gyermekek és szüleik állatkertbe történő látogatásait szeretnénk támogatni, hanem a zoopedagógia különböző, itt az állatkertben tartott foglalkozásain való részvételt is.

A mostani akcióval párhuzamosan rajzversenyt is meghirdettünk, melyre 218 alkotás érkezett. Nagyon örültünk annak, hogy ez a felhí­vás pozití­v fogadtatásra talált az intézményvezetők és az ott dolgozó pedagógusok körében is, hiszen nagyon sok alkotás valóban közös csoportmunka eredménye.”

A beérkezett alkotások megtekinthetők Újbuda honlapján, valamint júniusban kiállí­tást is rendeznek a diákok mĹąveiből.

[Beküldte Macilaci1000]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.