Mi lesz a ZP és a RIÓ sorsa?

Szeretnék további friss híreket kapni!

Kupper András a Fidesz frakcióvezetője azzal kezdte tájékoztatóját, hogy a Petőfi hí­d két oldalán található szórakozóhely az önkormányzattal kötött szerződés alapján mĹąködik, amely megállapodás a sokosodó problémák láttán nem lehetett egy körültekintő megállapodás.

Sölch Gellért önkormányzati képviselő pedig azt közölte, összegyĹąjtötte a lakossági bejelentéseket, ami alapján világosan látszik, a helyzet tarthatatlan. Ennek megoldására egy intézkedéscsomagot készí­tett, melynek megvalósí­tásához az önkortmányzati vezetés segí­tségét kéri, hiszen - véleménye szerint - a szórakozóhelyek közhasználati dí­ja biztosan fedezné az ezzel járó költségeket. Ezzel párhuzamosan pedig aláí­rásgyĹąjtést is kezdett a helyi lakók körében.

A Zöld Pardon előtt összegyĹąlt nyugdí­jasok és kismamák arra panaszkodtak, elviselhetetlen az egész reggelig tartó zenebona, a mély hangok ráadásul a hőségben kényszerĹąen bezárt ablakokon is átjutnak. Ez azonban csak az egyik probléma. A jelenlévők elviselhetetlennek nevezték, hogy a "Zöldbe" és a közeli szórakozóhelyekre igyekvő, vagy onnan távozó fiatalok a környező utcákban és közértek előtt alkoholt vedelnek, üvöltöznek, levizelik az autókat és letörik azok visszapillantó tükreit, sőt gyújtogatásra és verekedésekre is van példa.

A felháborodott lakók a Zöld Pardon bezárását látnák a legjobb megoldásnak, Sölch Gellért azonban azt mondta, a szórakozóhelyet sokan szeretik, de meg kell teremteni a kulturált szórakozás kereteit. A környék rendőri felügyeletére, és a hanghatások szigorúbb szabályozására van szükség - tette hozzá.

Az Önkormányzat vezetése a sajtótájékoztatóval egyidőben adta ki az alábbi közleményt.

Újbuda Önkormányzata rendet kí­ván tenni a Goldmann György tér környékén.

Az önkormányzat vezetése a szórakozóhelyek megnyitása óta napi feladatának tekinti a mĹąködés következtében tapasztalható köztisztasági, zajvédelmi problémák megoldását, aminek első lépése a tárgyalás, nem sajtótájékoztató összehí­vása.

Az önkormányzat régóta foglalkozik a Goldmann György téri szórakozóhely, illetve a környéken lévő egyéb szórakozóhelyek (A38, a IX. kerületi Buddha Beach, az egyetemek alkalmi rendezvényei) keltette zavaró hatásokkal. Az eddig lefolytatott vizsgálatok (idén már négy éjszakai ellenőrzéssel) megállapí­tották, hogy a két Goldmann György téri szórakozóhely éjszakai zajkibocsátása nem éri el a zavaró hatást, az a lakóházaknál nem, vagy alig hallható, a tapasztalható zavaró zaj, zene más helyekről érkezik, ezek ügyében a hivatal a szükséges lépéseket megtette.

Komoly gondot jelent azonban, hogy a szórakozni vágyók a szórakozóhelyeken kí­vül* szándékosan, vagy egyszerĹąen a tömegüknél fogva * jelentős mennyiségĹą szemetet hagynak maguk után, illetve szándékosan egyesek a környékbeli autókat, épületek homlokzatát rongálják.

A kerület ezért korlátozni kí­vánja a környékbeli üzletekben az éjszakai alkoholvásárlást, és határozottan fel kí­ván lépni mind a közterületeket, mind a magántulajdont rongálók ellen.

Az önkormányzat Tárgyalásokat folytat a szórakozóhelyek vezetésével, hogy miképp tudja megvédeni a házakat, a homlokzatokat, a köz- és magántulajdont a rongálástól azokon az útvonalakon (pl. a Bogdánfy, vagy a Karinthy úton) amelyeken keresztül a két szórakozóhely megközelí­thető. A jelenlegi javaslat szerint ezt a területet külön biztonsági őrök, illetve a közrendre felügyelő személyek ellenőrzik, akik a hatóságok felé jelezik az esetleges rongálásokat, annak lehetőségét, illetve az egyéb rendbontásokat.

Az önkormányzat a két szórakozóhely vezetésével megállapodott abban, a problémák kezelésében anyagilag részt vállal, ennek keretében az első szerződés megkötésre került az Újbuda Prizma Kht.-val * a kerületi közterület-fenntartó céggel - a plusz takarí­tásról.

forrás: ujbuda.hu

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.