Javul a közlekedési morál

Szeretnék további friss híreket kapni!

Javul a közlekedési morál, ezt igazolja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által szombaton indí­tott nagyszabású közúti közlekedésellenőrzési akció - közölte az eredmény délutáni összesí­tése után Török Csaba alezredes az MTI-vel.

A rendőrtiszt elmondta, hogy elsősorban az agglomeráció útjaira kiterjedő ellenőrzésben 50 rendőr és 65 polgárőr vett részt, 31 ponton állí­tottak fel sebességmérő készüléket. A mĹąszerek 55 ezer autót ellenőriztek.

Három körözött autó akadt fenn a rostán, és egy körözött bĹąnözőt is nyakon csí­ptek. Tí­z rendszám nélküli autót állí­tottak meg, 56 sofőrnek gyorshajtás miatt kell felelnie. A leggyorsabb autó 110 kilométeres sebességgel haladt belterületen. Három esetben ittas vezetés gyanúja merült fel, ám mindhárom autós véralkoholszintje a megengedett 8 ezrelék alatt maradt.

A különböző szabálysértésekért a helyszí­nen egymillió forintnyi bí­rságot voltak kénytelenek fizetni az autósok, egyenként háromtól húszezer forint összegig. Mások majd postán kapják meg a kiszabott büntetésről szóló csekket.

A korábbi közúti ellenőrzések tapasztalatait figyelembe véve elmondható - húzta alá az alezredes -, hogy a május 1-jétől életbe lépett objektí­v felelősség jótékonyan hatott az autósokra, a kiszabható akár több százezer forintos büntetésnek megvan a visszatartó ereje.

forrás: index

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.