Intézkedési terv a ZP és a RIÓ szórakozóhelyekről

Szeretnék további friss híreket kapni!

A képviselő-testület a 33 jelenlévő egyhangú szavazatával határozott arról, hogy a Petőfi hí­d budai hí­dfőjénél mĹąködő zenés szórakozóhelyek környékének élhetővé tételéért készí­tett intézkedési tervben foglaltakkal egyetértenek. Ennek értelmében többek között a polgármester a következő testületi ülésre benyújtja a szeszes italt árusí­tó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjére vonatkozó rendelettervezetet is.

A Petőfi hí­d budai hí­dfőjénél mĹąködő szabadtéri szórakozóhelyek környékének rendben tartására, a lakossági kérések, panaszok hatékony kezelésére, a környék élhetőségének javí­tására.

-

Az Irinyi József utca, Karinthy Frigyes út, Egry József utca, Bogdánfy utca heti négyszeri (ebből kétszer szombat és vasárnap) takarí­tása (kézi takarí­tás és gépi locsolásmosás) a kora reggeli időszakban, elsősorban a járdákon.

-

A Saru utcai park, a Lágymányosi lakótelep házai közötti zöld területek, a Bogdánfy utca házai közötti zöld területek takarí­tási, szemétszedési munkáinak elvégzése heti három alkalommal. A Karinthy Frigyes úti fasor takarí­tási, fenntartási munkáinak elvégzése legalább kéthetente. A Zöld Pardon melletti háború áldozatainak emlékmĹąvének rendszeres felügyelete, takarí­tása.

-

A tömegközlekedési jármĹąvek érintett megállóinak (villamosmegállók: Petőfi hí­d budai hí­dfő, Budafoki út; buszmegállók: Petőfi hí­d budai hí­dfő két irányban) kora reggeli takarí­tása.

-

Ingyenes, 24 órás személyes telefonos ügyfélszolgálat a létrejövő kerületi közterületfelügyelet mĹąködtetésében, mely kapcsolatot tart a rendőrséggel és más érintett szervezetekkel, szükség esetén intézkedik.

-

Személyes jelenlét este 7 órától reggel 6 óráig, a közterület-felügyelet alkalmazottai ellenőrzik a közterületi alkoholfogyasztás, a garázdaság, a rendzavarás és randalí­rozás által leggyakrabban érintett területeket.

-

Folyamatos élő, erős rendőri jelenlét, mindemellett - szükség esetén - a Bercsényi utcai rendőrségi körzeti megbí­zotti irodában kivonuló szolgálat létrehozása, hogy lehetőség legyen az azonnali beavatkozásra az érintett területen. A térfigyelőkamerarendszer kerületi megfigyelőinek bérét legalább a budapesti átlag szintjére kell emelni. A kamerarendszer biztonságos és állandó mĹąködtetését biztosí­tani kell.

-

Zajterhelés határértékeinek betartatása érdekében önkormányzati pénzügyi keretet kell biztosí­tani az Irinyi József utcában található társasházak/lakásszövetkezetek számára, melyből egy általuk megbí­zott zajszakértő igénybevételére lenne lehetőségük tetszőleges időpontban a zajszint ellenőrzésére.

-

Közterületi alkoholfogyasztást tiltó táblák kihelyezése a maximális bí­rság összegének feltüntetésével az érintett területen, különös tekintettel a Saru utcai parkra, a Karinthy Frigyes útra, az Irinyi József u.

páros oldalára és az ott található szeszes ital árusí­tásra jogosult boltokra.

-

Boltokban történő szeszes ital árusí­tás időbeli (este 9 és hajnali 5 óra közötti) korlátozása jogszabályi (rendeleti) lehetőségének megvizsgálása.

forrás:ujbuda.hu

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.