Győri kirándulásra buzdí­tás

Kedves Kerületiek! Nem tudom, hogy Ti voltatok-e mostanában Győrben. Mi a 4 napos ünnepből úgy döntöttünk, hogy 2 napot (egy ott alvással) Győrben töltünk. Mondhatom nagy élmény volt. Mi jó rég jártunk arra, most teljes meglepetésként hatott, hogy milyen csodálatos szép ez a város. Tele van régi szép, XIX. századi rendbehozott házakkal, sétáló utcákkal, hangulatos éttermekkel, sörözőkkel, presszókkal. Mi persze egyik múzeumból ki a másikba be mentünk.

A Xantus János múzeum hihetetlen élmény volt, de a Borsos Miklós, Kovács Margit, a Radnai, vagy a Vasilescu gyüjtemény nem különben. Csodálatosak a templomok is, kiemelkedően a katedrális, ahol őrzik a Szent László hermáját, nem valami elzárt hókusz pókusszal, egész közel mehetsz hozzá és csodálhatod, és ott van Apor Vilmos sí­remléke, ahol János Pál pápa szentté avatta amikor itt járt Magyarországon.

Győrtől mindössza 20 km-re Lébényben van egy a Jáki templommal vetekedő, korban egy kicsit még előbbi, nagyon hasonló stí­lben épült templom, nem tudom tudtatok-e erről. Én csak most olvastam róla, és el is mentünk megnézni, lenyĹągöző volt, meg persze ha már Győrben jártunk, akkor Pannonhalmára, ami ugyancsak max 15 km-re van, és bár egyszer régen jártunk már ott, ezt az élményt nem lehet kihagyni. Érdemes volt újra megcsodálni.

Hát csak bí­ztatok mindenkit, hogy érdemes két napra leruccanni. Élményekkel telí­tődve fogtok hazajönni. nem bánjátok meg.

[Beküldte sweszter]