Egyeztetés a kulturális városközpontról

Szeretnék további friss híreket kapni!

A polgármester néhány héttel ezelőtt a Gárdonyi szobor környékén lévő házak közös képviselőinek mutatta be Újbuda kulturális városközpontjának koncepcióját. Molnár Gyula szerint az egyik legfontosabb lépés, hogy minden szereplővel egyeztessenek, íy végül egy olyan városrész jöhet majd létre, ami mindenki örömére szolgál majd.

Most a Bartók Béla út Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszán mĹąködő üzlethelységek tulajdonosait, vagy bérlőit hí­vta meg, hogy ismertesse velük a leendő városközpont terveit. A kulturális városközpont koncepciója szerint az emlí­tett területen közösségi terek, nyitott vendéglátó egységek és szí­nes kulturális programokat kí­náló klubok nyí­lnak majd, amellyel Újbudán egy élhető, belvárosi hangulatot árasztó, kellemes hely létesüljön önálló arculatot teremtve ezzel a városrésznek.

Molnár Gyula hozzátette, szeretnék ezzel is elkerülni, hogy a Bartók Béla út a Kossuth Lajos utca sorsára jusson, ahol már mindenki igyekszik elkerülni, hogy gyalogosan sétáljon végig rajta a hatalmas autóforgalom, a zsúfoltság és a bĹąz miatt. A megbeszélésen az is elhangzott, néhány ház homlokzati felújí­tásáról már megállapodtak, a Hadik Kávéház pedig a hosszú várakozás után végre valóban átadásra kerül már novemberben.

A találkozón a jelenlévők elsősorban azzal kapcsolatban fogalmaztak meg felvetéseket, hogy az átalakí­tások során figyeljenek oda a parkolóhelyek és a rakodási területek megőrzésére. A polgármester legközelebb május 14-én a közös képviselőkkel találkozik majd egyeztetés céljából.

Forrás: Újbuda Önkormányzat


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.