Jövőre megkezdődhet az M7-est és a Lágymányosi hidat összekötő út kiszélesí­tése

Szeretnék további friss híreket kapni!

Jövő tavasszal megkezdődhet az M1-M7-es autópályát a Lágymányosi hí­ddal összekötő XI. kerületi Andor utca kiszélesí­tése; Újbuda alpolgármestere szerint jó esély van arra, hogy a 3,5 milliárd forintos, 12 éve tervezett beruházás jórészt európai uniós forrásokból épülhet meg.

Lakos Imre (SZDSZ), aki egyben fővárosi és országgyĹąlési képviselő is, hétfőn a távirati irodának azt mondta, úgy látja, megvan az esély és a szándék arra, hogy a tehermentesí­tő út 2x2 sávosra szélesí­téséhez szükséges, még hiányzó 2,5 milliárd forintot megkapják. Közölte, a rövidesen lejáró épí­tési engedélyt meghosszabbí­tják és előkészí­tik a beruházást, hogy jövő tavasszal megkezdődhessen az egy-másfél évig tartó munka; a készületekre nemrég 100 millió forintot szavazott meg a főváros.

Mint mondta, az útépí­tés ügye "már minden viharon túl van, és minden fellebbezést kibí­rt". Utalt arra, hogy a térségben élők közül sokan az elmúlt tí­z évben még ellenezték a beruházást, attól tartva, hogy az Andor utca forgalma jelentősen megnő. Az alpolgármester szerint ma már mindenki várja az Egér utat a Szerémi úttal összekötő út kiszélesí­tését. A jelenleginél rosszabb állapotokat nem lehet teremteni, ma kilométeres sorok pöfögnek a Tétényi és a Fehérvári út között, ennél környezetszennyezőbb állapot nincs - figyelmeztetett Lakos Imre.

A beruházás részleteit ismertetve elmondta, a jelenlegi 1x1 sávos út és az elbontott ipari vágányok helyén épülő 2x2 sávos tehermentesí­tő, két kilométeres utat fasorokkal, zöld sávval, és egyes szakaszokon hangvédő falakkal határolnák el a társasházas, lakótelepi és kertvárosias övezetektől.

Az alpolgármester szerint azt sem szabad megengedni, hogy az Andor utcába csatlakozó kis, kertvárosias utcákba "szétspricceljen" az átmenő forgalom, ezért a terveket még forgalomtechnikai szempontból is át kell majd tekinteni. Közölte azt is, nem szeretné, ha erre a térségre teherautó-forgalom zúdulna. Mint mondta, az új Andor utcának "kifejezetten nem" teherforgalom-átvivő szerepĹąnek kell lennie.

Forrás: Újbuda Önkormányzat

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.