Elbontják az illegális óriásplakátokat Újbudán

Szeretnék további friss híreket kapni!

Elbontják az illegális óriásplakátokat Újbudán. A kerületi önkormányzat programjában eddig 7 táblát bontatott el a hatóság. További 32 tábla bontása szerepel a február 14-ig tartó ütemtervben, illetve 112 táblára született bontási határozat, ezek később kerülnek elbontásra.

A programról egy, a Kinizsi utcai körforgalomnál lévő órásplakát-tábla hatósági bontásánál tartott tájékoztatót Molnár Gyula polgármester csütörtökön délben.

Az óriástáblák épí­tése épí­tési-engedélyköteles, ha a táblákra nem kértek engedélyt, akkor épí­tésrendészeti eljárás keretében az első fokú épí­tési hatóság kötelezi a tábla kihelyezőjét a bontásra. A hatósági bontás elrendeléséhez - ha azt a felszólí­tott épí­ttető nem teszi meg - az elsőfokú határozatnak jogerőssé és végrehajthatóvá kell válnia, ez akár éveket is jelenthet, ha a határozatot megfellebbezi az épí­tető.

Ha a jogerőssé és végrehajthatóvá vált a határozat, akkor az épí­ttetőnek kell elbontania a táblát, ha nem teszi, a hatóság bí­rságot szabhat ki, ha ez sem vezet eredményre, akkor elrendeli a hatósági úton történő bontást, amelynek költségeit a hivatal beszedi a tábla épí­ttetőjétől.

A kerületben több, mint 800 engedély nélkül épült óriástábla található.

A most kezdődött akció célja, hogy megállí­tsa Újbuda a mindenütt megjelenő illegálisan felszerelt óriásplakátok terjedését, és csak az engedéllyel rendelkezők maradjanak meg a XI. kerületben.

Forrás: Újbuda Önkormányzat

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.