Az új metró akadálymentes lesz

Szeretnék további friss híreket kapni!

Balogh Árpád a DBR Metro projektigazgatója látogatott el a Budapesti Mozgássérültek Egyesületének központjába, hogy együttmĹąködési megállapodást í­rjon alá a szervezettel a 4-es metró akadálymentes megoldásainak kidolgozásáról.

Az egyesület vezetője Szöllösiné Földesi Erzsébet örömmel jelentette ki, hogy a megállapodással végre nem utólagos átépí­téseket kell végrehajtani, hanem már a tervezésnél beiktathatják az akadálymentes megoldásokat.

Hozzátette a közcélú beruházás végre tényleg a köz célját szolgálja majd, amely senkit nem rekeszt ki a metrón való közlekedésből.

Az elnökasszony megjegyezte a mozgássérültek csak arra vágynak, hogy ugyanúgy tudják használni a tömegközlekedési eszközöket mint az épek, önállóan, segí­tség nélkül.

Balogh Árpád elmondta, hogy a 4-es metró teljes vonalát a felszí­ni környezettel együtt akadálymentesen lehet majd megközelí­teni. A tervek szerint a kerekesszékeseket liftek segí­tik, a szerelvénybe történő ki- és beszállást pedig a minimális peron-szerelvény távolság könnyí­ti meg.

A projektigazgató azt is hozzátette, hogy a beruházás íy semmivel sem fog több pénzbe kerülni, az akadálymentesí­tés csak szándék és odafigyelés kérdése.

Forrás: Újbuda Önkormányzat

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.