Folyamatos töpörödés iskolák terén

A XI. kerületi önkormányzat 2007 májusában döntött oktatási intézményei jelentős részének megszüntetéséről. Újbuda fokozatosan épí­ti le intézményrendszerét:

idén szeptembertől megszĹąnik a gimnáziumi tagozat a Petőfi Sándor, a Bethlen Gábor, a Mérei Ferenc és a Bárdos Lajos Általános Iskolában.

Mind a négy intézményt, valamint a Keveháza utcai és a Lágymányosi Általános Iskolát összevonják, íy hat általános iskola helyett csak három mĹąködhet tovább. Telephelyként két megszüntetett intézmény egyelőre megmaradhat, de ezek hosszú távú léte is erősen kérdéses.

Újbuda megpróbált megszabadulni négy középiskolájától is, de a Fővárosi Önkormányzat nem volt rá hajlandó, hogy átvegye őket, íy áthidaló megoldásként valószí­nĹąleg közös fenntartásúvá válhatnak. A tavalyi nagy átszervezés során a Farkasréti Általános Iskola megszüntetése nem merült fel.

Akkor a kerület vezetése azt állí­totta, hogy a mostani hullám után nem lesznek újabb intézménybezárások, a megmaradt iskolákat hosszú távon is meg akarják tartani. Ez Farkasrét esetében mindössze néhány hónapot jelentett.

Forrás: Farkasréti Szülői Munkaközösség