Az Egyházé lett a Don Bosco

Szeretnék további friss híreket kapni!

Újbuda Önkormányzata úgy döntött, ingyenesen átadja a Don Bosco Katolikus Általános Iskolát az egyháznak. Az ünnepélyes aláí­ráson Erdő Péter bí­boros érsek is jelen volt.

"Az albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda fenntartásában már 15 éve jól mĹąködik együtt az önkormányzat és a Katolikus Egyház" - jelentette ki Erdő Péter bí­boros, prí­más-érsek az iskolában tett látogatása során.

Molnár Gyula polgármesterrel tett intézménylátogatása során hozzátette, a fenntartói és tulajdonosi szerep átvételével stabilabbá válik az intézmény vezetése, és a katolikus nevelést igénylő szülők is elégedettebbek lehetnek.

A Polgármesteri Hivatalban történt aláí­rás alkalmával a polgármester is azt támasztotta alá, az oktatás sokszinĹąségének megtartása érdekében megérte gesztust gyakorolni az egyház felé.

Az aláí­ráson megjelent Fodor Vince, egyházakért felelős alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy a Szent Adalbert Egyházmegye új templomot épí­thet a Fehérvári és Etele út közelében. Az egyházmegye szerint a hí­vők kiszorultak a jelenlegi kistemplomból, ezért a decemberi testületi ülésen úgy döntöttek a képviselők, hogy támogatást nyújtanak az épí­téshez egy 2500m2-es épí­tesi telek adományozásával.

T. D. - ÚjbudaTV

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.