Munkacsoportok alakultak a Farkasréti Iskola megmentésére

Szeretnék további friss híreket kapni!

A december 21-i délutáni szülői fórumon résztvevőknek sikerült megállapodni a szükséges lépésekben, amelyek reményt adhatnak iskolánk megmentésére. A jelenlévők felhatalmazták az eddigi válságstábot munkájuk folytatására, érdekeik képviseletére.

Emlékeztetőül: a szerdai testületi ülésen megszavazott határozat felhatalmazza a polgármestert, hogy tárgyalásokat kezdjen az iskola magánkézbe adásáról. Az egy hete nyilvánosságra került, eredeti előterjesztés alapján már januárban megszavazhatta volna a testület, hogy az önkormányzat az eddigi egyetlen ajánlattevővel (Alapí­tvány a Pasaréti Gimnáziumért) szerződjön, és szeptember elsejével már fizetőssé váljon az oktatás. A testületi ülést megelőző 3 nap alatt sikerült elérni, hogy a januári határidő helyett folyamatos határidőről döntsenek, s ne egy nevesí­tett ajánlatról szavazzanak, hanem tegyék nyitottá a jelentkezést más alapí­tványok számára is.

Az elmúlt napokban beérkezett rengeteg szakvéleményt, segí­tséget és ötletet felhasználva a pénteki szülői fórumon 10 munkacsoport alakult, amelyek 1-1 területért felelősek. így nyomon követhető, melyik folyamatban hol tartunk, milyen eredményeket értünk el. További szakértők, segí­tők jelentkezését várják a témafelelősök. Az egyes felelősök elérhetőségét a farkasret@vipmail.hu cí­men kérhetik el az érdeklődők, segí­teni vágyók. Kérjük, hogy segí­tse a csoportok munkáját azzal is, hogy minden információt, kapcsolatot, ötletet megad a témafelelősök számára.

Még ebben az évben megalakul a Farkasréti Öregdiákok Egyesülete. Szeretettel várjuk a 76 éves iskola volt diákjait, tanárait, 3 generáció sasadi polgárait! Jelentkezni lehet a fenti e-mail cí­men, valamint az iwiwen a „Farkasréti Öregdiákok” bejelölésével.

Szeretnénk azzal zárni ezt az évet és az elmúlt egy igen intenzí­v hetet, hogy egy szándékkal és egy akarattal fogjunk össze a Farkasréti Iskola megmentéséért. Minden rossz történésben van pozití­vum: a Sasad ellehetetlení­tésére tett kí­sérlet összekovácsolta az itt lakókat, s valódi közösséggé kezdi formálni a szomszédokat, családokat. Köszönjük a tanárok kitartását, a szülők támogatását, a sasadi polgárok segí­tségét, és a média figyelmét.

Forrás: A Farkasréti Általános Iskola Szülői Munkaközössége

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.