Megalakult a Sasadi és Farkasréti Öregdiákok Egyesülete

Szeretnék további friss híreket kapni!

A két ünnep között, december 28-án megalakult a Sasadi és Farkasréti Öregdiákok Egyesülete.

Az egyesület legfontosabb célja a volt diákok és tanárok összegyĹąjtése, közösséggé formálása. Az alapí­tásnak szomorú aktualitást adott, hogy a XI. kerületi képviselőtestület a nagymúltú iskola magánkézbe adását tervezi.

A Farkasréti Általános Iskola privatizációs kí­sérlete országosan nagy vihart kavart az elmúlt két hétben, és jelentős figyelmet kapott mind a média, mind a közvélemény részéről. Sasad egyetlen iskolája elvesztésének veszélye közösségbe forrasztotta nem csak az 1200 szülőt, de Sasad polgárait és a volt tanárokat, diákokat is. E szomorú ügy kapcsán merült fel az öregdiákok összefogása, szervezett formában. Az egyesület fontosabb céljai:

1. az iskolában szerzett tudást, a közösségi szellemiséget megőrizzék;

2. ápolják a 1932-ben alapí­tott iskola hagyományait;

3. segí­tsék Sasad és Farkasrét múltjának megismerését és jövője fejlődését;

4. szellemi mĹąhelyt hozzanak létre, amelynek keretében különböző rendezvények szervezésével (előadások, kiadványok, filmvetí­tések, kiállí­tások, vitaestek, stb.) társadalmi mĹąvelődési lehetőséget teremtenek az iskola környezetében;

5. kapcsolatot épí­tsenek ki más civil szervezetekkel, közösségekkel;

6. az iskolával, az iskola vezetőségével, tanáraival, a szülői munkaközösséggel szoros kapcsolatot kiépí­tve erkölcsileg és anyagilag egyaránt segí­tsék az iskola fejlődését, oktató-nevelő munkáját, valamint az iskola diákjainak tehetség-gondozását;

7. egyéni magatartásukkal, példamutatással, az egyesületi munkával járuljanak hozzá a helyi társadalom fejlődéséhez;

8. képviseljék az iskola közösségét a helyi társadalmi és önkormányzati környezetben;

9. mozdí­tsák elő a volt Farkasréti (Érdi úti) diákok összefogását.

Várjuk a volt érdi úti és farkasréti iskola diákjainak és tanárainak jelentkezését! A belépési nyilatkozatot az internetes oldalon letölthető formátumban közreadjuk, illetve az iskolában, valamint az alapí­tó tagoknál az érdeklődök számára hozzáférhetővé tesszük. Az egyesületbe belépni a Fővárosi Bí­róság végzésének kézhezvétele után lehet majd, erről mindenkit jelentkezőt értesí­tünk majd. Várjuk Önöket az iwiw-en is!

A Szülői Munkaközösség támogatja az egyesület munkáját, és számí­t a volt diákok és tanárok összefogására az iskola megmentése érdekében.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.