119 szelektí­v sziget Gazdagréten

Szeretnék további friss híreket kapni!

Becslések szerint 5-10 millió forintjába kerül Újbuda önkormányzatának az a környezetvédelmi kí­sérlet, amelynek lényege, hogy közvetlenül a gazdagréti lépcsőházakban helyezik el a szelektí­v hulladékgyĹąjtő edényeket. A 4-4 db 240 literes konténerből háromba a PET palackot, egybe, a kék szí­nĹąbe, a papí­rhulladékot lehet elhelyezni.

Hajdú László környezetvédelmi tanácsnok a témáról tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a keletkező hulladék 25%-a újrafeldolgozhatóvá válik, ha a lakók mintegy 90%-a hajlandó kihasználni az új lehetőséget.

Az elmúlt kilenc hónapban 13 ezer tonna szelektí­ven gyĹąjtött szemét került Budapesten az újrahasznosí­tó rendszerbe emelte ki Lakos Imre alpolgármester, majd hozzátette, a kezdeményezés azért is példaértékĹą mivel a fővárosban csak a hetedik kerületben történt eddig kí­sérlet az önkormányzati intézmények hulladékának helyben szelektálására. A Gazdagréten található két nyilvános szelektí­v hulladékgyĹąjtő sziget továbbra is üzemelni fog, a lakosság ide helyezheti el a szétválogatott szí­nes, illetve fehér üveget, valamint a fémdobozokat.

Kovács Kálmán a Környezetvédelmi és Ví­zügyi Minisztérium államtitkára megerősí­tette, a jelenleg 600 db közterületi helyszí­nt 1100-ra kí­vánják növelni a következő hat év során. Erre mintegy 120 milliárdos uniós pályázati pénz áll rendelkezésre, további 30 milliárdot pedig az állam tesz hozzá a programhoz.

Forrás: ujbuda.hu

[Beküldte Admin (Petike)]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.