Kopaszigát

Szeretnék további friss híreket kapni!

Sziasztok!

Nem tudom tudatosodott-e mindenkiben, hogy látogatható a Kopaszigát. Én tegnap megnéztem és csodálatos élményben volt részem. Nagyon gyönyörĹą vastag fĹąszőnyeggel borí­tott területek,csodálatos sétány,szép virágok. Fa függőhidak, viziszinpad és k u t y a f u t t a t ó!... és ez még nem minden. Szép pavilonokat lehet látni, ugyan még használaton kí­vül,de az ember fantáziája beindul.

Mindenkinek ajánlom,érdemes idelátogatni.Üdv.: Márti

[Beküldte tussy]

--------------------------------------------------------

Bővebben:

A Lágymányosi öböl

A fejlesztési terület Budapest legnagyobb kerületében, Újbudán, a Gellérthegytől délre eső Lágymányosi öbölben és környékén található.

A Lágymányosi öböl a Duna jobb partján az 1642 és 1640 folyam km szelvények között fekszik, háromszög alaprajzú, a Kopaszi gáti oldal 750 m, az északi oldal 330 m hosszú, déli bejárata 50 m széles, felülete 11,2 ha. Az öböl és környezetének adottságai nagyon jók, egyedi jelleget ad a Duna parti közvetlen kapcsolata, az öböl egyedi hangulata.

Mederfenék szintje budapesti ví­zmérce 0 pontjához képest 1.5 – 2.5 m mélyen található. A meder felszí­ne általában egyenletesen lapos, a nyugati Ví­zpart utcai oldalon valamivel mélyebb, mint a Kopaszi gát felé eső részén. Az öböl fenekét 0.3 – 2 m vastagságú iszap borí­tja. Átlagos ví­zmagasságnál a felülete 130-140 ezer m². A ví­zminőség sokkal jobb mint a Dunában, ezt bizonyí­tja, hogy az 1993-es felmérések szerint több mint 22 halfaj él az öbölben.

A fejlesztési területről fantasztikus kilátás nyí­lik a budai hegyekre, a Dunára, és a Csepel szigetre is.

Bővebb infó és képek, videó az Öböl XI honlapján

Forrás: Öböl XI


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.