Utazási, közlekedési tanácsok

Utazási, közlekedési tanácsok

Kánikulában is közlekedni kell, de nem mindegy, hogy hogyan. A hirtelen jött meleg érezteti hatását a közlekedésben is. Gyakran érezzük, hogy kicsit fáradtabbak vagyunk, sokan nem számolnak azzal, főleg az idősek, hogy a nagy meleg, még az egészséges szervezetet is megviseli, nemhogy a fáradtat, kimerültet. Az emberek a hétvége jó idejét kihasználva autóba ülnek, és a városokon kí­vül, túrázni, ill. strandolni indulnak.

A fúvott gumiabronccsal rendelkező jármĹąvek (gépjármĹąvek, kerékpár) esetében a jármĹąvezetők a nyári időszakban, a nagy meleg miatt gyakrabban ellenőrizzék jármĹąveik kerekének a légnyomását.

A hosszabb útra indulunk a gépkocsiban utazók részére vigyünk – ha lehet hĹątő táskában – megfelelő mennyiségĹą folyadékot.

A szeszesital fogyasztása a nyári melegben a vezetési képességet még súlyosabban rontja.

A nagy kánikula a jármĹąvezetők szervezetét is nagyon megterheli, a reflexek tompulnak, a vezetők még inkább türelmetlenebbek, indulatosak,

A nyári időszakban meglévő jó útviszonyok ellenére is mindenhol tartsa be az adott útra megengedett legnagyobb haladási sebességet.

Ha hosszabb utat kell megtenni, érdemes két-három óránként, vagy szükség szerint pihenőt tervezni és tartani.

FŐVÁROSI POLGÁRI VÉDELMI IGAZGATÓSÁG (2007. 07. 16.)

[Beküldte Admin (Petike)]