Miért változtunk meg? Ki a hibás?

Szeretnék további friss híreket kapni!

Sokat gondolkodom, mi emberek miért tudunk ugy megváltozni, s miért? valamikor tanácstag voltam-régen volt 85-89-ig. nagyon szerettem segiteni az embereken, sokat jártam ki az idősebbekhez, ha tudtam segitettem, vagy segitséget vittem-igen és ez a lényeg. volt olyan játszótér amit összefoggással szebbé tettünk, felujitottunk, mi lakók, sőt a kerületben lévő üzemek szoc. brigádjai-mert akkor még ilyen is volt. jó buli volt dolgozott kicsi és nagy. a gyerekek is segitettek,és tudták maguknak csinálják, óvni vigyázni fognak rá.

A munka utáni beszélgetés sörözés is nagyon jó volt. S most mi van? azt szajkozzuk nincs pénz erre, nincs pénz arra és ezzel lezárjuk az ügyet. Nem pénz kell emberség,barátság, összefogás. Ez mind eltünt.Ma az önkormányzati képviselő/régen tanácstag/nem áll le ilyen tvékenységet még csak irányitani sem,pedig az embereknek mindig kell valaki aki példát mutat.Ma csak vitákon vesznek részt az üléseken-akárcsak a parlamentben, de ez kevés.

Ők nem tudják/tisztelet a kivételnek/ helye van a vitának, helye van a munkának és helye van a szórakozásnak. Mindezt megtudjuk oldani együtt példát mutatva gyerekeinknek. De mi elfásultunk, megszürkültünk, elfáradtunk, vagy még sem csak egy két ember kéne-mint régen-aki felrázna benünket. -és ujra jöhetne a maradék festék és kedves Jani bácsi csákánya és 2-3 ráérő nagypapa, apuka........... ugye csak ennnyi kéne, vagy mégsem? végül is be is zárkozhatunk és bámulhatunk a semmibe, de az mire jó?-semmire. ............üdvözlettel egy őslakó régi tanácstag

[Beküldte D. Anna]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.