Japáncseresznye

Szeretnék további friss híreket kapni!

l976 január 2.-án költöztünk be lakótelepi lakásunkba.Akkor még a ház körül és a környéken a bubosbanka tanyázott,nem volt csak két szomorú fĹąz a gazos, dimbes-dombos területen. Hamarosan megszületett a kislányom testvérkéje. Teljes boldogság, kisfiú lett.

A környéket szépen parkosí­tották elültették a csenevész kis fákat,volt amelyik nem érte meg a következő nyarat, de a legtöbbje megkapaszkodott.A legcsenevészebb két kis japáncseresznye volt. Aki ültette is gondolhatta, hogy nem lesz belőlük semmi, mert egy gödörbe bedugta a két kis vesszőt. Közben elkészültek a focipályák is,a kisfiam növögetett és jó kis focimecscseket rendeztek a pályán. A két kis japáncseresznye meg csak küzdött és minden évben szebb lett, májusban a focizások alkalmával gyönyörĹą, csodálatos rózsaszin virágpompával fogadta az anyukákat akik a kis focistáknak drukkoltak a pálya széléről.

Közben eltelt 30 év és az idén tavasszal is odajártam csodálni a rózsaszí­n virágba borult óriási különleges csodát.

Ma reggel kutyasétáltatás közben egy csoport munkásra lettem figyelmes és arra, hogy valami nagyon hiányzik a szememnek.

A japáncseresznye nincs többé. Azok akik sportpályát épí­tenek nem látták még virágozni és nem tudják, hogy mennyivel szegényebb lett a játszótérből elbirtokolt sportpályájuk, mert nem kimélték meg ennek a csodálatos fának az életét.

[Beküldte tussy]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.